Teetetyn kalusteen rakenne

Lyhensin kaverini ruokapöytää ja pääsin samalla tutustumaan teollisesti valmistetun pöydän anatomiaan. Pöytä oli laadukas suomalaisen tunnetun laatukalusteketjun myymä oikeasta puusta tehty ruokapöytä.

Pöydässä oli jouduttu tekemään melkoisia rakenteellisia kompromisseja, jotta sen osat soveltuvat sarjatuotantoon. Lisäksi rakenne oli jouduttu suunnittelemaan niin, että se voidaan varastoida mahdollisimman pieneen tilaan ja laittaa asiakas kasaamaan pöytä sen kotiinsa kannettuaan. Sama ilmiö tuntuu toistuvan lähes kalusteessa kuin kalusteessa; Rakenne on kaikkea muuta kuin paras mahdollinen, jotta kalusteesta saataisiin koottava.

Teetetyssä kalusteessa sen yksityiskohdat voidaan toteuttaa parhaalla mahdollisella tekniikalla, kun ei tarvitse miettiä, miten asiakas osaisi kasata kalusteen käyttäen yhtä heppoista kuusiokulma-avainta ja suttuista piirrustusta. Kalusteet pyritään aina tekemään valmiiksi jo verstaalla ja toimittamaan kokonaisena. Ero on huomattava niin kestävyydessä kuin ulkonäössäkin, kun kansilevy ja kylkipala on liitetty, hiottu ja lakattu yhdessä jo verstaalla.

netura